Klaas Stienstra

klaasOp verzoek iets vertellen over mijzelf is niet moeilijk maar kan wel lastig zijn. Ik kan er wel een boek over schrijven, maar we doen het niet en houden het kort.
Ik ben een sociaal democraat met een radicale inslag, ben veelzijdig, deskundig en betrouwbaar.
Maar niet roomser dan de paus. Vanaf mijn prille jeugd verzot op dieren. Hondje Blackie, de bok Dorus en vele torenkraaien waren mijn favorieten. Later kwamen dobermann’s in beeld mede door inbreng van mijn vader.
Deze honden werden voor mijn tijd door familie gebruikt voor de melkkar.
Voorheen dus dobermann’s en hiermee gestopt ivm het coupeerverbod. Daarna gestart met de Hollandse Herder, wel een wereld van verschil qua ras, maar ik vind beide rassen ideaal om mee te werken. In bijna alles wat ik doe wil ik het goed doen en presteren, dit is met het africhten en fokken aardig gelukt en daar zijn we trots op. Al mag trots gebakken lucht zijn, we hebben het wel geflikt.
Zoals met vele dingen, zoals sport of wat dan ook, je moet er gevoel voor hebben. Voor mij is het zo als je er geen gevoel voor hebt, moet je er gewoon van afblijven.

Leuke van hondensport is geleiders met hun hond verbeteren en beter te laten functioneren. Ik geef momenteel advies en begeleiding in de hondensport.

Een tip; voordat je een hond aanschaft, lees eerst zijn gebruiksaanwijzing en zorg ervoor dat je een goed contact krijgt met je viervoeter, dat deze het juiste gedrag vertoont en goed gehoorzaam is, iets waar je zelf heel veel aan kunt doen.
Want vergeet niet, of je het gelooft of niet; “Jij bent de spiegel van de hond.”
Bovendien moeten we gaan voor goed gebouwde en gezonde honden, het maakt dan niet zoveel uit hoe groot of klein ze zijn.

Sport groetend
Klaas J. Stienstra