José Stienstra-Pelsma

JoseIk ben José Stienstra, al 30 jaar bezig met, en het africhten van, honden. Zelf heb ik heel veel ervaring in met name de IPO africhting, diverse honden opgeleid en tot een hoog niveau gebracht. Mijn belangrijkste successen zijn mijn deelname aan diverse Wereldkampioenschappen.

Mijn eerste Wereldkampioenschap IPO africhting voor Dobermann’s was in 1991 in België. Dit was een hele uitdaging, mijn hond destijds (een reu) was nog maar 2,5 jaar jong en was tijdens deze Wereldkampioenschappen de jongste reu in het deelnemersveld. Tijdens datzelfde Wereldkampioenschap werd ik uitgekozen tot beste Vrouwelijke deelnemer, de gouden ring die ik daarmee won zit nog steeds om mijn vinger en heeft een grote emotionele waarde. In 1996 ben ik Nederlands Kampioen Africhting IPO geworden met een andere hond, een teef. Vervolgens heb ik diverse kleinere titels behaald met mijn honden.

De kroon op mijn werk is geweest met Tessa, de stammoeder van onze Hollandse Herderkennel, deelnemen aan de Wereldkampioenschappen Alle Rassen. Het hoogste plafond in de IPO africhting en jaarlijks kunnen zich in Nederland maar 5 combinaties selecteren om deel te nemen aan dit WK. Met Tessa werd ik beste onderdeel C (pakwerk).
In 2014 heb ik met mijn teef Holland Faya v. Le Dobry, deelgenomen aan de 1e Wereld Kampioenschappen IPO voor Hollandse Herders, daar zijn wij als derde geeindigd.

Jose_certNaast vele wedstrijden lopen heb ik diverse honden begeleid en getraind en heb ik mijn kennis verbreed door diverse opleidingen en seminars op africhtingsgebied te volgen.

Mijn passie is mensen te leren omgaan met hun hond. Een klok mentaliteit, u heeft een half uur geboekt en dan is het over, heb ik niet en ik probeer zoveel mogelijk tijd te besteden aan een ieder. Mijn doel is om de mens bewust te maken van hetgeen ze doen en hoe ze handelen en daarmee de interactie tussen hond en mens te verbeteren.

Ik ben in het bezit van ABA (Algemene Basiskennis Africhting), ABA-gevorderd, Kynologisch Instructeur, Erkend instructeur geaccrediteerd door SPPD 2016, Certificaat Wettelijke beroepsvereisten gezelschapsdieren Honden en Katten (besluit Houders van dieren)