Jack Stienstra

JackJack Stienstra traint al sinds zijn 13de met honden. Eerst met oudere reeds afgerichte honden en momenteel is hij bezig zijn 3e eigen hond, waar hij reeds Nederlands kampioen Africhting Hollandse Herders 2015 is en Vice Wereldkampioen WDSF IPO 2015. Jack heeft stage gelopen in Finland bij Tuuka Nikola en vervolgens de laatste twee zomers in Amerika bij Les Flores, een zeer deskundige ervaren africhter cq professionele hondeninstructeur. Jack werkte daar met Les samen op het gebied van gehoorzame huishonden bij celebrities sporthonden en persoonlijke beveiligingshonden, zowel als instructeur en als pakwerker in 2011 en 2012 mee samengewerkt.

Ook heeft hij diverse seminars gevolgd zoals; de Finse Mia Skogster, de Belgen Bart Bellon, Geert de Bolster, Mario Verslijpe, de Duitsers Peter Scherkl en Florian Knabel, Petra en Theo Sporrer, Yannick Kaijser en Benjamin Klock, de Amerikaan, John Soarres en het Tsjechische Gappayteam en uit Nederland Karin Roelofsma (obedience) en Ron van Hal.
Jack heeft in die betrekkelijk korte tijd heel veel gezien, gehoord en meegekregen. Hij speelt met pups en maakt een band met hen waarvan menigeen droomt. Hij is erg zwart/wit in zijn handelen en kan gedrag heel goed lezen.

Jack_certSinds 2014 heeft hij ook zijn Wedstrijd status A behaald om pakwerk te mogen doen op wedstrijden en heeft inmiddels al zijn eerste ervaringen als examenpakwerker in Amerika, Duitsland en Nederland opgedaan.
Daarnaast is hij één van de jongste pakwerkers die ooit pakwerk heeft gedaan op de wereldkampioenschappen. Hij heeft op zijn 21ste op de eerste wereldkampionschap van de HH pakwerk gedaan en is in 2015 NBG Leerpakwerker geworden.

Kortom veel kennis en vaardigheden op een zeer jonge leeftijd, honden zijn z’n vrienden en, net zoals bij mij, is het een passie om ze beter te laten luisteren en beter te laten samenwerken binnen een gezin.

Ook Jack bezit de volgende certificaten: ABA (Algemene Basiskennis Africhting), ABA-gevorderd, Kynologisch Instructeur, 1e deel TTouch Tellington gevolgd, Erkend instructeur geaccrediteerd door de SPPD 2016.